9. Дечји позоришни фестивал Позориште Звездариште, 15 - 21. април 2011.
Српски | English  
 
 

Вести

Фестивал ће свечано отворити „Светлуцање“ испред  УК “Вук Караџић“ у петак, 15. априла у 11 часова, а прва представа „Крава на мјесецу“ Будимпештанског казалишта лутака и Загребачког казалишта лутака почиње у 12 часова на великој сцени УК “Вук Караџић“.

На 9. Звездаришту очекују вас бројни садржаји:

9. Звездариште и ГО Звездара придружују се кампањи кандидатуре Београда за културну престоницу Европе 2020, тако да ће током фестивала активно бити промовисан пројекат Београд 2020.

"Светлосни перформанс" - Радио.НицаЈедан од централних догађаја 9. Звездаришта биће "Светлосни перформанс" који су осмислили чланови уметничке групе „Радио.Ница“ под вођством позоришног редитеља Николе Завишића.

„Радио.Ница” је неформална група младих уметника која се током последња два Звездаришта окупљала на бесплатним радионицама „Светлост простора – простор светла“, које је водио Никола Завишић.

„Звездариште“ и „Радио.Ница” позивају Београђане да са својом децом и пријатељима у недељу, 17. априла у 21 час дођу на трг испред УК “Вук Караџић“ и да путујући кроз лавиринт занимљивих светлосних инсталација и прича активно учествују у овом уметничком перформансу.

Момчило Ковачевић38 позоришта, из седам држава ( Босна и Херцеговина, Италија, Мађарска, Словенија, Србија, Хрватска, Црна Гора), са 43 представе из 27 градова (Бугојно, Будимпешта, Београд, Бјеловар, Загреб, Зрењанин, Јагодина, Карловац, Крагујевац, Крушевац, Лазаревац, Лакташи, Леће, Љубљана, Марибор, Мостар, Ниш, Нови Сад, Подгорица, Приштина, Ријека, Сарајево, Славонски Брод, Смедерево, Сплит, Суботица, Угљевик) пријавило се за учешће на 9. позоришни фестивал "Позориште Звездариште". Даље »

Градска општина Звездара с поносом најављује Девети дечји позоришни фестивал “Позориште Звездариште” који ће бити одржан од 15. до 21. априла у УК "Вук Караџић" под слоганом “Засветли до звезда”.

Улазнице за све представе се могу резервисати и купити на благајни УК “Вук Караџић“ по цени од 400 РСД.

Све представе ПОЗОРИШТА ЗВЕЗДАРИШТА се одржавају у  УК“Вук Караџић“, осим представе „Луња и Маза“, која ће се играти у уторак, 19. априла у 10:30 часова на сцени Позориштанцета „Пуж“, ул.Радослава Грујића 21.

Регионална конференција за менаџере у култури и позоришне продуценте

Позив за учешће

Са задовољством вас обавештавамо да АССИТЕЈ Србија у сарадњи са Дечјим фестивалом Позориште Звездариште организују регионалну конференцију за менаџере у култури и позоришне продуценте: "Актуелна позоришна култура за децу и маладе и пројекти за бољу перспективу младих у региону" 15., 16. i 17. април 2011. Београд

Позив за учешће » српски | english

 

Регионална конференција за студенте и постдипломце културног менаџмента и позоришне продукције

Пријавни формулар

Пријављујем учешће на регионалну конференцију за студенте и постдипломце културног менаџмента и позоришне продукције "Актуелна позоришна култура за децу и младе и пројекти за бољу перспективу младих у региону" која ће се у организацији АССИТЕЈ Србије, одржати 15., 16. i 17. aприла 2011. u Београду, у оквиру 9. Дечијег фестивала Позориште Звездариште.


Пријавни формулар » српски | енглески

 

Архива