9. Дечји позоришни фестивал Позориште Звездариште, 15 - 21. април 2011.
Српски | English  
 
 

Светлост у рукама
 

Узраст: од 12 до 18 год.
Трајање: 3 сата
 

 

Водитељи:


Наше руке су чудесне! У нашим рукама је светлост и вештина, треба само да их откријемо и негујемо.
Ако желиш да откријеш каква све чуда могу да направе твоје руке, придружи нам се 19. априла од 11 до 14 сати на тргу испред Општине Звездара и учествуј на радионици "Светлост у рукама".


Гости овогодишњег Звездаришта су и ученици и професори Школе за уметничке занате из Шапца који је фестивалској публици приказати своје уметничко стваралаштво кроз радионицу "Светлост у рукама".

 

На неколико пунктова одвијаће се бројне активности, међу којима су: калиграфска радионица, уметничко гравирање, израда накита од вуне и модних детаља, приказ клесарске вештине, израда скица и накита од сребра, вештина обликовања глине, приказ дрворезбарске вештине и др.

Идеја је да се код деце и младих подстакне жеља за уметничким стварањем и да им се пружи прилика да се опробају у некој од ових вештина, па ће двадесетак основаца и средњошколаца који се први пријаве за учешће од својих вршњака моћи да науче основе ових уметничких заната.

 

Пријаве за учешће са подацима (име и презиме, узраст, назив школе и контакт телефон) послати до 10. априла 2011. на e-mail: zvezdariste@zvezdara.org.rs

 

*У случају лошег времена радионица ће бити одржана у Библиотеци "Вук Караџић", Ћирила и Методија 2а