Звездариште
Звездариште
Звездариште
Звездариште
Звездариште
Звездариште
Звездариште
Звездариште
Звездариште
Звездариште
Звездариште
Звездариште
Звездариште
Звездариште

Рециклажа - конкурс

Најављујући 7. Дечји позоришни фестивал ЗВЕЗДАРИШТЕ, Градска општина Звездара и БИС ИТ рециклажни центар е-отпада из Панчева позивају вас да учествујете на уметничком наградном конкурсу за децу

РЕЦИКЛИРАЈ-КРЕИРАЈ-СЈАЈ ЗВЕЗДА САЧУВАЈ

Циљ конкурса је да се на креативан начин скрене пажња на значај рециклаже у очувању животне средине и развијање еколошке свести као културе живљења код најмлађих.

Тема конкурса је везана за екологију, рециклажу, а посебно рециклажу електронског и електричног отпада.
Конкурс је отворен за све предшколске установе и основне школе у Србији, за децу узраста од  6 до 14 година.   Као додатни подстрек, нудимо вам неколико могућих тема:

ЧУДОВИШТЕ ОД ОТПАДА ЈЕ ПОЈЕЛО ЗВЕЗДУ
 ЗАГОЛИЦАЈ МАШТУ, B68 ЗВЕЗДУ ОСЛОБОДИ
НЕ ДОЗВОЛИ ОТПАДУ У МРАК ДА ЈЕ ВОДИ

ПОДАРИ ЖИВОТ БИЋИМА ИЗ МАШТЕ
И САЧУВАЈ СЈАЈ ЗВЕЗДАНЕ БАШТЕ03D04D

Деца могу смислити и потпуно нову тему, а што се тиче уметничке форме изражавања, рад може бити:

  • цртеж-слика (оригинални уметнички рад – дозвољене су све ликовне технике и формати)
  • инсталација (уметнички рад који се креира од отпада, пластике, метала, жице, амбалаже а нарочито од делова е-отпада: мобилних телефона, пуњача, каблова, тастатура, мишева, чипова...)
  • прича-бајка

Пропозиције:

На конкурс се могу слати само индивидуални радови који том приликом представљају своју предшколску установу, односно школу. Свака установа може да пријави по 1 рад у свакој од уметничких форми (1 цртеж, 1 инсталација, 1 прича-бајка) у свакој од узрасних категорија:

  • I категорија - деца предшколског узраста (6 година)
  • II категорија - ученици узраста од I и IV разреда основне школе
  • III категорија - ученици узраста од V и VIII разредa основне школе

Конкурс је отворен до 1. априла 2009. године. Конкурсни радови се не враћају.

Пре слања радова, сваки вртић и школа који желе да учествују морају се регистровати слањем е-маил поруке са пуним називом институције, адресом, именом директора, е-маил адресом и бр.фиксног и мобилног телефона, на е-маил:: konkurs@it-recycling.biz Рок за регистрацију је 16. март 2009. године.

Рок за достављање радова је 1. април 2009.г. Радове треба послати на адресу: БИС ИТ рециклажни центар, 26000 Панчево, Максима Горког 2 са назнаком ЗА КОНКУРС. Сваки рад мора да садржи читко исписане податке: наслов рада (једна од понуђених тема или оригинални наслов аутора), име и презиме аутора, узраст/разред и одељење, назив и адресу вртића/ школе, име и презиме директора и ментора (васпитача/наставника ликовне културе или учитеља), број фиксног и мобилног телефона и е-маил адресу установе/ментора.

Изложба најбољих радова, јавно проглашење победника и додела награда биће одржани као посебан програм у оквиру 7. ЗВЕЗДАРИШТА. Награде за конкурс су обезбедили пријатељи и партнери фестивала.

Зато: маштајте, откривајте скривену лепоту одбачених ствари, рециклирајте, креирајте и чувајте планету!